LOGO

pv3

Как Google ще ни накара да сложим слънчеви панели на покрива си? 

22

За да насърчи повече хора да оборудват домовете си със слънчеви панели, Google стартира нова инициатива - проекта Sunroof.

Потърсете домашния си адрес и Google ще ви даде информация, която да ви помогне да решите дали слънчевите панели биха били подходяща за вас опция, предаде изданието Business Insider.

Ще разберете колко слънчева светлина достига до покрива ви през годината и колко пари можете да спестите, ако минете към този тип захранване.

Ако сте заинтересовани да инсталирате соларни панели, инструментът на Google може да ви препоръча доставчици на слънчеви колектори, които се намират във вашия район. Засега компанията си партнира с пет такива доставчика.

В момента проектът работи само за областите около калифорнийските градове Сан Франциско и Фресно, както и в Бостън, Масачузетс. Google обаче планира да разшири обсега на Sunroof с течение на времето.

Проектът е продукт на самоопределилия се като „маниак по слънчевата енергия" Карл Елкин. След разговори с хора от екипите на Google в платформите Geo и Maps, Елкин осъзнал, че Google има необходимите данни и изчислителни инструменти, за да сглоби инструмент, който би могъл да помогне на милиони души.

В блог публикация за проекта Sunroof Карл Елкин отбелязва, че интернет гигантът е инвестирал в компанията SolarCity. Освен това Google е помогнала с финансирането на най-голямата соларна ферма в Африка и неин основен приоритет е новият ѝ кампус да се захранва колкото може повече със слънчева енергия.

Вижте и видеото, в което интернет гигантът представя новия си проект.

*Източник: money.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook