LOGO

peru

Перу има за цел да покрие селските райони със слънчеви панели до 2020 г. 

0

Ergon Peru S.A.C. е компанията, която след спечелен търг ще инсталира 500 000 соларни панела из Перу и ще гарантиране тяхната работа за 15 години, обяви министърът на енергетиката и минното дело Елеодоро Майорга.

Само 70 на сто от селските райони в Перу са свързани към електрическата мрежа.

Фотоволтаичните панели ще увеличат електрическото покритие в страната до 96% през следващите пет години – много по-бързо, отколкото ако би се чалако да се развие кабелната електропреносна мрежа, за да достигне до всички отдалечени провинции на Перу.

“Това е голям скок напред”, каза Майорга на пресконференция. “Нашата цел е за всички перуанци да имат електричество до 2019 г.”

Догодина Ergon ще инсталира най-малко 65 000 панела, последвани от 125 000 през 2016 г., а останалата част – до края на 2018 г. Те ще бъдат инсталирани на покривите на селските домове, но също така част от панелите ще бъдат използвани от училища и здравни клиники.

Предищните усилия на правителството за разпростраение на слънчевата енергия из бедните провинции не постигна успех, тъй като панелите се разпаднаха, посочи заместник-министърът на енергетиката Едвин Кинтанила. „Ето защо поддръжката е толкова важна“, добави той. „Различното тук е, че ние гарантираме постоянната доставка на електроенергия за 15 години чрез частни инвестиции“.

Компанията-инсталатор ще е отговорна за поправката и подмяната на счупените панели.

** Източник: greentech.bg

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook