LOGO

20141124043503 S 01

Соларен чадър зарежда телефона, докато се припичаме на плажа 

10848

Релаксирайте на плажа, в градината или край басейна – не се тревожете за батерията на телефона си или лаптопа си. Тя ще се зареди своевременно.

Това ни обещават създателите на Solarella – соларен чадър за градини и плажове, който има соларни клетки и презареждаема батерия, за да зарежда дребна електроника, докато хората се наслаждават на хубавото време. Телефони, таблети и компютри могат да се „нахранят“, докато се изтягаме на шезлонга и се любуваме на зеленината и почивката.

Факт е, че съвременните смартфони постоянно тормозят своите собственици с краткото време, което батериите им издържат. Малцина могат да прекарат деня си спокойно навън, без да гледат индикатора за оставащата енергия. Точно този проблем цели да реши соларният чадър.

Дори в мрачен и дъждовен ден соларната енергия работи, така че собственикът на соларния чадър можа да остане на открито и да не се тревожи за батериите на своите джаджи.

Създателите на това устройство, българо-английски екип, казват, че при разработването на чадъра да се постарали да се преборят с въпроса „Защо батерията на телефона ми винаги свършва точно когато съм навън и се радвам на плажа, а няма нито един контакт, където да го включа за зареждане?“ Основните принципи, заложени в проекта, са три – функционален дизайн, лесно използване, свобода.

Solarella има вградени LED светлини, така че човек лесно може да си устрои нощно парти край басейна – осветлението с диоди ще озари вечерта.

За да е веселбата пълноценна, устройството има и вградена Bluetooth „колонка“, така че нощното пари край басейна да бъде не само осветено, но и озвучено. Благодарение на безжичната връзка музика може да се пусне от телефон, теблет, лаптоп.

В момента тече кампания в Indiegogo за набиране на обществено финансиране за смелия проект,така че феновете на идеята могат да подкрепят появата на продукта.

**Източник: greentech.bg

**Изображение: indiegogo.com

 

Коментари

Важно!
Всички полета са задължителни!
Facebook